Hennepzaadolie of Hennepolie

Hennepzaadolie van premium kwaliteit: de Bio Hennepolie biologisch gekweekt in Canada. De olie is koudgeperst uit Canadese hennepzaden. 

hennepzaadolie

Bio Hennepzaadolie onderscheidt zich van andere plantaardige oliën, omdat het onverzadigde vetzuren (linolzuur, alfalinoleenzuur en gamma-linoleenzuur) bevat in de ideale samenstelling. De verhouding van Omega 6 en Omega 3 in de hennepzaadolie is 3:1.

Hennepzaadolie met de juiste verhouding essentiële vetzuren.
De Bio Hennepolie zit boordevol essentiële vetten. Het heeft een hoge concentratie aminozuren en de optimale verhouding (3:1) qua Omega 3 en Omega 6 vetzuren (linolzuur en alfalinoleenzuur). Er zitten tevens mineralen in, zoals ijzer, magnesium en calcium. Verder bevat deze biologische hennepzaadolie spoorelementen, krachtige antioxidanten en bioactieve enzymen. Daarnaast heeft de olie veel vitaminen en zelfs bijna alle B-vitaminen.

Hennepzaadolie bevat alle essentiële eiwitbouwstenen en geen cholesterol. Hennep is een plantaardige eiwitbron. Een goed vleesalternatief voor vegetariërs en veganisten dus!

Wat zijn omega vetzuren?
Er bestaan twee groepen vetzuren te weten:

NIET-essentiële vetzuren: Dit zijn de vetzuren die het lichaam zelf kan aanmaken op voorwaarde dat alle benodigde essentiële vetzuren in de juiste verhouding en hoeveelheid aanwezig zijn in het lichaam.
Essentiële vetzuren: Dit zijn de vetzuren die van buitenaf moeten worden aangevoerd. Ons lichaam kan deze dus niet zelf aanmaken.

Essentiële vetzuren
Omega 3 vetzuur = ALA = Alpha Linoleenzuur
Omega 6 vetzuur = LA = Linolzuur
Essentieel geeft aan dat het lichaam deze vetzuren niet zelf kan aanmaken. Dit zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. Zijn deze twee vetzuren voldoende aanwezig (ALA = alfa linoleenzuur = Omega 3 en LA = linolzuur = Omega 6), dan kan het lichaam zelf beslissen naar welke vetzuurderivaten (afgeleiden) het deze twee essentiële vetzuren omzet. Ze kunnen daarbij omgezet worden naar GLA, DHLA, AA, EPA of DHA.

Zorg ervoor dat deze twee essentiële vetzuren in de juiste verhouding aanwezig zijn, zodat ons lichaam hieruit steeds, indien nodig, de benodigde derivaten kan maken. De opname van essentiële Omega 3 en 6 vereist voldoende vitamine E en carotenen. Dit zijn de belangrijkste antioxidanten die de Omega 3 en 6 in een topconditie houden om hun werk te doen. Meer vitamine E in het bloed betekent een verminderde kans op aantasting van vetzuren door vrije radicalen. Het verhindert dat vet in het bloed ranzig wordt (oxideert), waardoor bloed aan de bloedplaatjes blijft kleven. Ook cholesterol kleeft aan bloedplaatjes wanneer het door vrije radicalen ranzig is geworden, omdat er te weinig antioxidanten in het bloed aanwezig zijn.

Waarom extra omega 3 en 6 innemen?
U vraagt zich misschien af waarom het eten van rood vlees, kip, eieren en vis ons niet voldoende essentiële Omega 6 geeft en waarom aanvulling dus noodzakelijk is. Het antwoord is simpel: hitte vernietigt Omega 3 (extreem hittegevoelig) en Omega 6 (sterk hittegevoelig). Aangezien de meeste mensen hun vlees, vis en eieren niet rauw eten, is de kans dus klein dat ze voldoende onbewerkte, onverhitte essentiële Omega 6 binnenkrijgen via hun voeding. Aangezien het lichaam zich steeds zal proberen in stand te houden, gaat het deze defecte en beschadigde Omega 6 toch gebruiken. Het gebruikt namelijk steeds “The next best thing” als het niet kan beschikken over “The best thing”. Het gaat de transvetten of EFA derivaten gebruiken of zelfs de Omega 9 (oliezuur). Deze vervangers kunnen niet zorgen voor een maximale aanvoer van zuurstof in de cellen en doen dan ook niets ter bescherming van die cellen en weefsels.

Er is ons steeds verteld dat we meer dan voldoende Omega 6 en te weinig Omega 3 uit onze voeding halen. Dat deze redenering niet helemaal klopt, hebben we al kunnen lezen. Toch wordt meestal alleen Omega 3 massaal aangevuld d.m.v. visolie of krillolie capsules. Dit kan in sommige gevallen waardevol zijn, maar ons lichaam werkt het beste en blijft het gezondste met de exacte verhouding onbewerkte essentiële vetzuren Omega 3 en 6 zoals die voorkomen in onze koudgeperste biologische hennepzaadolie.

Het belang van goede celwanden

celwand

De celwand is een wand die gevormd wordt om het celmembraan van een cel. Cellen van dieren hebben geen celwand. Vroeger werd de aan- of afwezigheid van een celwand beschouwd als een belangrijk verschil tussen planten en dieren, maar tegenwoordig wordt een verdere onderverdeling gemaakt in wat vroeger “planten” heette.

Ons lichaam bestaat uit miljarden cellen. De vitaliteit van elke cel is voor een groot deel afhankelijk van de kwaliteit en bescherming die de celwanden (membranen) bieden. Deze kwaliteit wordt mede bepaald door voldoende aanwezigheid van de essentiële vetzuren in de juiste verhouding. Voldoende Omega 3 en 6 vetzuren houden de celwanden soepel en doorlaatbaar, waardoor zij voedingstoffen kunnen opnemen en afvalstoffen gemakkelijk kunnen afvoeren. Gezonde celmembranen hebben goed werkende receptoren (zuurstofvangers of zuurstofmagneten) die de zuurstof uit het bloed naar de cellen kunnen transporteren. Ze trekken als het ware zuurstof aan en kunnen er op die manier voor zorgen dat de cel niet gaat degenereren. Cellen die over onvoldoende zuurstof beschikken, gaan namelijk proberen te overleven op koolhydraten. Ze transformeren daardoor in gedegenereerde cellen en kunnen dan de oorzaak zijn van ernstige ziekten. De juiste verhouding vetzuren Omega 3 en 6 zijn dus van belang voor de cellen en het zuurstofgehalte in die cellen.

Hennepzaadolie als voedingsbron voor de huid
Voor de huid is Omega 6 onontbeerlijk. Hennepzaadolie is daarom een zeer goede voedingsbron voor de huid. Een hoge dosering Omega 3 (zonder Omega 6) geeft voor de huid vaak weinig tot geen resultaat.

Voedingswaarde Bio Hennepolie per 100ml (92gr)
Energie 828 Kcal/3470KJ

Vetten 90,4 g
– verzadigde: 8 g
– enkelvoudig onverzadigde: 10 g
– meervoudig onverzadigde: 72,4 g
  Linolzuur (LA) 50,91 g
  Alfa-linolzuur (ALA) 16,73 g
  Gamma-linolzuur 3,63 g
Vitamine E 66 mg (550% ADH *)
* ADH – aanbevolen dagelijkse hoeveelheid

Hoe gebruikt u Biologische Hennepzaadolie?
Onze Bio Hennepolie wordt koud geperst van hennepzaad en wordt daarom ook wel hennepzaadolie genoemd. Dagelijks 2 eetlepels van deze unieke olie geeft iedereen de voordelen zoals hierboven beschreven. Daarom is de Bio Hennepolie uw beste keuze als dagelijks voedingssupplement.

hennepzaadolie

Hennepzaadolie kunt u met een eetlepel innemen of als extraatje bij uw eten gebruiken. U kunt het bijvoorbeeld in plaats van olijfolie door een koude pastasalade mengen. Het smaakt naar hazelnoten en walnoten. Deze zachte smaak combineert dan ook perfect met kaas en alle slasoorten. Maak er eens een lekkere pesto van, verzin uw eigen dressing of gebruik het door uw smoothy. Hennepzaadolie kunt u – net als andere koudgeperste oliën – niet gebruiken om te bakken, want dan ontstaan er schadelijke transvetten. Wel kunt u Bio Hennepolie ook uitwendig gebruiken op de huid.

Bewaar het op een donkere koele plek. De houdbaarheid van een ongeopende fles is een jaar.

Hennepzaadolie kopen om vele redenen
Hennepolie.nl heeft exclusief de meest kwalitatieve hennepzaadolie in haar assortiment. De olie wordt biologisch geproduceerd uit Canadees hennepzaad van de allerbeste kwaliteit.

Canada is het grootste industriële hennep telende land met de beste kwaliteit hennep. Het gehele productieproces is biologisch en onze Bio Hennepolie heeft dan ook een USDA en EU biologisch certificaat. Men gebruikt alleen zaden die niet van genetisch gemanipuleerde oorsprong zijn. De biologische hennepzaadolie heeft daarom het NON GMO-certificaat. Verder wordt niet alleen het product, maar het gehele productieproces gecontroleerd. Dat leverde de Bio Hennepolie ook een GMP-certificaat op. Ten slotte heeft de olie het FSSC:22000-certificaat, wat wil zeggen dat de gebruikte producten veilig zijn.

hennepzaadolie

Meer dan genoeg redenen dus om – net als veel van onze vaste klanten – Bio Hennepolie van Hennepolie.nl te gaan gebruiken en ervaren! Hennepzaadolie kopen gaat eenvoudig en snel bij Hennepolie.nl. Bekijk overigens ook zeker onze CBD olie, hennepolie die geperst is uit de bladeren van de hennepplant.

Deze biologische hennepzaadolie is een voedingssupplement.