Snoeien van marihuana

Snoeien van marihuana leidt tot een veel hogere opbrengst

Als je het goed doet, kan het snoeien van je waardevolle marihuanaplanten leiden tot een veel hogere opbrengst . Het is een stap geavanceerder dan de basis om de planten leven te geven en ze gelukkig en gezond te houden.

Het is niet iets dat gedaan moet worden zonder veel nadenken, plannen of begrijpen. Als je niet volledig weet wat je doet, snoei niet helemaal.

Sommige ervaren telers zullen hun planten nooit snoeien. Hun filosofie gaat meer over het toestaan ​​van de natuur om zijn ding te doen. Ze hebben een goed punt – zonder snoei werken ze waarschijnlijk behoorlijk goed als marihuana-boeren en vermijden ze volledig de risico’s die gepaard gaan met snoeien.

Dat gezegd hebbende, kan snoeien op een gecontroleerde, gematigde manier uitermate nuttig zijn. Wanneer dit goed gebeurt, kan snoeien op deze manier een cruciale manier zijn om de gezondste, best groeiende planten met de meeste THC in uw eindproduct te krijgen.

In dit artikel zal ik u voorzien van de kennis die u nodig hebt om uw marihuanaplanten goed en veilig te snoeien. Blijf lezen en leer snoeien als een prof!

 

pruning-cannabis-3

snoeien-marihuana -cannabis

Hoe te snoeien?

Per definitie is snoeien van marihuana gewoon het proces waarbij stukjes van een plant worden weggeknipt. Als de kweker deze stukken in kleine en specifieke hoeveelheden kan verwijderen, zullen ze daadwerkelijk een sterkere plant bereiken.

Vooral bij het verwijderen van delen van de plant die al dood zijn (zoals verkleurde bladeren), kan het worden vergeleken met het verwijderen van dood weefsel uit de wond van een mens.

Je kunt onderste bladeren snoeien als ze geel worden

De dood van een bepaalde hoeveelheid bladeren is een normaal onderdeel van de levenscyclus van een marihuanaplant en hun snelle verwijdering kan uw plant de hulpbronnen besparen die worden verspild aan stervende ledematen. Deze bladeren sterven niet snel, dus door hun stelen vroeg te knippen, bespaar je misschien je plant weken extra inspanning.

Deze middelen zijn dan gericht op belangrijker dingen, zoals de nog steeds gezonde bladeren op de plant, of het groeien van gloednieuwe bladeren. Vanwege een efficiënter gebruik van hulpbronnen, zal het eindresultaat een grotere, gezondere plant worden.

Snoeien stimuleert ook nieuwe takken om te groeien op uw planten. Zodra je plant dagelijks een paar blaadjes van de top krijgt, groeit het bovenste blad enkele nieuwe takken. Dat is goed nieuws, want meer branches betekenen een hogere opbrengst.

Hoe te snoeien?

Een manier om te snoeien, kun je overwegen is, als deze nieuwe takken beginnen met het laten ontkiemen van bladeren, het verwijderen van de oorspronkelijke schaduwbladeren waaruit ze zijn gegroeid. Ze zullen uiteindelijk geel worden en uiteindelijk sterven, dus door ze eerder te verwijderen, kun je toestaan ​​dat je plant zijn waardevolle bronnen op andere dingen richt.

Het verwijderen van deze bladeren geeft ook meer zonlicht aan de kleinere bladeren dichter bij de basis van de plant, waardoor ze sneller groeien en meer chlorofyl produceren.

Voor en na knijpen

Links = voor snoeien en rechts = na snoeien. Je kunt alle onderste scheuten verwijderen die geen licht krijgen

Je kunt ook de top van de plant en de uiteinden van zijn takken verwijderen. Dit zal ook helpen de groei van filialen te stimuleren. Wanneer je het uiteinde van een tak afsnijdt, zal de groei daar een tijdje vertragen, maar dan zullen er twee nieuwe takken uit die plek tevoorschijn komen.

Tip: zorg ervoor dat je mijn gratis Grow Bible download  voor meer informatie over het snoeien van je planten

Het kan leiden tot bossige planten met meer takken – en dus meer bladeren. Sommige mensen geven er de voorkeur aan om het niet te doen, omdat het de groei tot op zekere hoogte vertraagt.

 

Wanneer moet je snoeien?

Je kunt gaan nadenken over snoeien in de tweede week van de groeifase. Op dat moment heeft uw fabriek meerdere internodiën en kunt u een beetje zien hoe deze groeit. Als je een Indica-plant aan het kweken bent, wacht dan nog een week – ze groeien iets langzamer dan Sativa’s.

Aangezien het groeien doorgaat tot de derde week van de bloei, kunt u snoeien tot de tweede week van de bloei. Dit geeft uw planten enige tijd om te herstellen. Ze hebben altijd een paar dagen nodig om te herstellen na een snoeisessie.

Wanneer moet je snoeien?

Het is zelfs mogelijk dat ze tijdens deze periode stoppen met groeien omdat al hun energie is gericht op herstel. Omdat je zoveel mogelijk energie wilt hebben om naar de toppen te gaan, moet je niet snoeien na de eerste twee weken van de bloeiperiode.

Verwijder tot die tijd ongeveer een kwart van de nieuwe zijscheuten elke week. Zorg ervoor dat je de oudere bladeren en twijgen laat, omdat ze veel suikers produceren. Je moet er ook voor zorgen dat je genoeg volgroeid bladoppervlak behoudt. Ze produceren suiker en voorkomen dat er licht verloren gaat door naar de grond te vallen.

U moet beslissen welke van de volgende snoeimethoden voor u het beste zijn. Elk heeft zijn eigen reeks uitdagingen en voordelen, dus kies zorgvuldig. Je kunt ook soms meer dan één methode samen gebruiken om een ​​gecombineerd plan van soorten te vormen. Blijf lezen om de voordelen te leren van het gebruik van bepaalde snoeitechnieken.

 

Hoe top marihuanaplanten?

Bij het bedekken van marihuanaplanten wordt de hoofdscheut aan de bovenkant afgesneden, waardoor de groei van meer scheuten en takken wordt gestimuleerd. Na verloop van tijd zal het de algemene vorm van de plant veranderen in een naar beneden gerichte kegel, die uw plant zal helpen het zonlicht te maximaliseren dat hij ontvangt.

Dit is vooral belangrijk als je binnen een kweekruimte hebt, omdat je licht beperkt (en duur) is in vergelijking met natuurlijk zonlicht.

U kunt besluiten om te beginnen met beleggen zodra uw plant sterk genoeg lijkt. Controleer de secundaire groei die zich bij de lage knooppunten bevindt – dit is een betrouwbaar teken dat uw plant bestand is tegen bijvullen .

Hoe te toppen?

Hier is waarom topping werkt – een scheut groeit uit in 2 nieuwe bladstelen met bladeren erop. Het midden van de shoot bevat een nieuwe shoot en nieuwe shoots worden gevormd in de oksel. Een scheut bestaat daarom uit 2×2 bladeren, kruiselings tegen elkaar. Door dit te verwijderen, zullen de twee scheuten in de oksel uitgroeien tot de belangrijkste knoppen.

Opmerking: Nadat het vijfde paar blaadjes van je plant is uitgeklapt, kun je de hoofdshoot veilig afsnijden

Zorg er bij het bijvullen voor dat u alleen de nieuwste foto snijdt, zodat u slechts minimale schade aan de plant toebrengt. Het is belangrijk om te onthouden dat je plant is beschadigd, dus het zal zijn energie gebruiken om de wond te helen, en zal niet veel groeien voor een paar dagen.

Je kunt meerdere keren toppen als je dat wilt, maar vergeet niet om wat tijd tussen sessies in te laten, zodat de plant kan herstellen. Topping wordt altijd gedaan tijdens de groeifase, en mogelijk uiterlijk in de eerste bloeierweek. Anders heeft de plant geen tijd om verder te groeien, waardoor de praktijk tijdverspilling en de energie van je plant wordt. Meer hierover in mijn gratis marihuana-bijbel

 

Waarom zou je top moeten zijn?

Topping is handig als je kweekkamer niet erg lang is. Sativa’s kunnen heel snel groeien en kunnen erg lang worden, dus het is vooral handig voor hen. Omdat ze niet erg breed worden, moet je veel planten dicht bij elkaar plaatsen om verspild licht te voorkomen. Het licht dat de bladeren niet raakt en op de grond valt, wordt als verloren energie beschouwd.

Door je planten te vullen, stoppen ze met opgroeien en beginnen ze te groeien. Hierdoor kun je meer ruimte tussen planten laten en toch een mooie groene deken hebben. Doe geen moeite met het bijvullen van Indica’s, ze groeien veel langzamer en duren te lang.

Waarom topping?

Een ander voordeel van bijvullen is dat de plant meer licht kan opnemen. Dit komt omdat het breder wordt en meer bladeren ontwikkelt die het licht kunnen absorberen. Dit kan de opbrengst aanzienlijk verhogen, vooral buitenshuis. Het is ook van toepassing op kamerplanten, maar het is gemakkelijker om meer planten te gebruiken om lichtverlies te voorkomen dan om te beleggen.

Ten slotte spreidt topping ook uw risico’s van ziekte uit. Omdat het proces meer belangrijke knoppen produceert die niet zo groot zijn, zijn ze niet zo gevoelig voor knoprot en / of andere vervelende ziektes. Dit is vooral een voordeel voor buitenplanten, waar telers het klimaat niet kunnen beheersen. Binnenkwekers hebben het gemakkelijk, ze kunnen eenvoudig meer planten plaatsen en hoeven zich geen zorgen te maken over bijvullen.

Topping resultaat na 3 weken

Nogmaals, wees voorzichtig met de grote, zware planten, want er is een kans dat de plant onder zijn eigen gewicht in tweeën zal worden gedeeld. Het is het beste om de plant te versterken met wat tape, net onder de toplaag, om splijten te voorkomen. Nogmaals, deze zorg is meer voor buitenplanten.

 

Fimming

Fimming is de gedeeltelijke verwijdering van de nieuwste scheut van een plant. Als je klaar bent, worden vier hoofdknoppen gemaakt in plaats van één.

Een fimmed plant is breder dan en niet zo groot als een typische plant. Het heeft ook meer bladeren blootgesteld aan licht, waardoor meer licht wordt geabsorbeerd. Hoewel het proces de plant een beetje beschadigt, herstellen de meeste vrij goed, waardoor het een nuttige methode is om de opbrengst te verhogen.

Hoe te Fim?

Nadat het is gesneden, groeit de scheut in 2 nieuwe bladstelen, elk met hun eigen blad. Het midden van de shoot bevat een nieuwe shoot en nieuwe shoots worden gevormd in de oksel. Een scheut bestaat daarom uit 2×2 bladeren, kruiselings tegen elkaar.

Door tweederde ervan te verwijderen, snij je alleen de bladeren af, terwijl je de stelen verlaat. Deze zullen, samen met de scheuten in de oksel, uitgroeien tot hoofdknoppen. Dus je krijgt uiteindelijk vier hoofdknoppen. Zorg ervoor dat je niet te veel afsnijdt, anders krijg je alleen twee hoofdknoppen.

Opmerking: ik heb nooit fx Indicas; ze groeien te langzaam en de vegetatieve fase zou te lang duren

Fimming beschadigt de plant en het gebruikt zijn energie om de wond te genezen, zodat dit de groei een beetje kan vertragen. Je merkt misschien ook dat het nieuwste paar bladeren beschadigd is wanneer het begint te groeien, maar dit is normaal.

Bladschade na fimming

Fimming kan sommige bladeren beschadigen, maar dat is geen probleem

Je kunt meerdere keren fimpen, maar laat wat tijd over tussen femsessies voor herstel. Fim tijdens de groeifase en eventueel de eerste bloeisweek uiterlijk. Anders heeft de plant geen tijd om verder te groeien en het doel volledig te verslaan.

Waarom zou je fim?

Als je kweekruimte niet erg lang is, is fimming erg handig. In het geval van Sativa’s groeien ze heel snel en kunnen erg lang worden. Fimming helpt hen om breder te worden in plaats van groter.

Fimming helpt ook uw planten meer licht absorberen. Omdat ze niet erg breed worden, worden Sativa’s dicht bij elkaar geplaatst om al het licht te gebruiken. Het licht dat de bladeren niet raakt en op de grond valt, wordt als verloren energie beschouwd.

Bij het fokken stoppen de planten tijdelijk met groeien in de lengte en groeien ze voornamelijk in de breedte. Nu kunt u wat meer ruimte tussen de planten achterlaten met behoud van een mooie groene deken van bladeren.

Resultaten na 5 dagen afmattend

Planten met meer bladeren die licht kunnen absorberen, produceren een hogere opbrengst en het fimmingproces verhoogt de blootstelling aan bladeren. Fimming is vooral nuttig buitenshuis en is het geheim achter die gigantische buitenplanten die op foto’s te zien zijn. Het werkt ook voor kamerplanten, maar het is gemakkelijker om extra planten te gebruiken om ervoor te zorgen dat er geen licht verloren gaat.

Het is belangrijk om te vermelden dat fimming uw risico op ziekte spreidt. In plaats van dat een paar grote knoppen geruïneerd raken, produceert het proces meer belangrijke knoppen, en omdat ze niet zo groot zijn, zijn ze niet zo gevoelig voor knoprot en / of andere vervelende ziektes. Nogmaals, dit is een belangrijk voordeel voor buitenplanten.

Tip: zorg ervoor dat je mijn gratis Grow Bible download voor meer informatie over het snoeien van je planten

Deze planten hebben minder afweermiddelen omdat u het klimaat niet kunt regelen en de vochtige vallucht is perfect voor knoprot. Binnentelers kunnen eenvoudig meer planten plaatsen zonder ze te felsen om de risico’s te spreiden.

Wees voorzichtig als je een gigantische, zware plant hebt, want er is een kans dat de plant onder zijn eigen gewicht in tweeën zal worden gedeeld. Het is het beste om de plant te versterken met wat tape, net onder het fimming, om splijten te voorkomen. Dit geldt alleen voor buitenplanten, omdat ze veel groter en zwaarder worden dan kamerplanten.

 

Super bijsnijden

Het basisidee achter super bijsnijden is het zachte interieur van de stengel verpletteren. Als het goed wordt gedaan, zou super cropping gezondheid moeten stimuleren, een hogere opbrengst moeten opleveren en de potentie moeten vergroten.

Net zoals bij elk letsel, dier of plant, zal het breken van het weefsel ervoor zorgen dat het sterker wordt herbouwd. Wanneer je de binnenkant van de stengel verplettert (dat is waar voedingsstoffen en water worden getransporteerd), wordt deze dikker en sterker herbouwd, waardoor deze essentiële elementen nog efficiënter kunnen worden vervoerd.

Hoe Super bijsnijden?

De hele plant wordt gezonder als je de middelste steel knijpt. Als u de takken aan de zijkant knijpt, kunt u de vorm van uw plant regelen. Je kunt de tak eenvoudig (en voorzichtig) buigen in elke richting waarin je wilt groeien.

Super Cropping-zelfstudie door Med Grow Cannabis

De beste tijd om super bij te snijden, is de tweede of derde week van het vegetatiefase van uw plant. Knijp en draai eenvoudig de tak tegelijkertijd tussen je duim en wijsvinger en buig de tak (zonder hem te breken).

Laat het gaan zodra je voelt dat het wijkt; zelfs als het een beetje hangt, zal het in de tijd genezen. Lees het artikel Super bijsnijden marihuanaplanten voor meer info

 

Laagspanningstraining

De letters “LST” staan ​​voor “Low Stress Training.” Toppen en super bijsnijden zijn methoden die als tegengesteld kunnen worden beschouwd – het zijn High Stress Training of HST.

LST is een veiligere optie dan HST omdat HST de fabriek in eerste instantie beschadigt. Dat gezegd hebbende, kun je de topping- en LST-training mooi combineren (hoewel veel succesvolle kwekers de LST-only route kiezen en helemaal geen topping doen).

Hoe te stress training te verminderen?

LST is een soort van snoeien (of, beter gezegd, een soort training) waarbij je je marihuanainstallatie vastmaakt en zo de groei stimuleert van alle nieuwe scheuten boven de hoofdsteel. Dit komt omdat je plant is misleid door te denken dat het niet langer een hoofdshoot heeft, wat betekent dat het zijn bronnen prioriteert om zijn andere stengels sneller te laten groeien.

Super je cannabisplant bijsnijden. Foto door tijdschrift 420

Hierdoor wordt uw plant dichter en bossiger. Het belangrijkste om te onthouden met deze methode is om nooit te haasten. Dit is een techniek die tijd en geduld kost, en iedereen die het te snel probeert te doen, heeft slechte resultaten.

Mooi LST-voorbeeld

Er zijn veel andere technieken die er zijn voor slimme kwekers, dus als je geïnteresseerd bent, moet je wat meer onderzoek doen om erachter te komen wat de perfecte snoeitechniek voor jou is. Er zijn ook andere manieren om uw plant te “trainen” die van pas kan komen, dus zorg ervoor dat u al uw opties kent voordat u begint. Lees het artikel Lage stress training marihuanaplanten voor meer info.

 

Monster bijsnijden

Monster Cropping (oftewel bloeiende klonen) is een nieuwe groeimethode die een van onze leden onder mijn aandacht heeft gebracht. Monster Cropping heeft in essentie betrekking op het nemen van klonen van bloeiende marihuanaplanten en het daarna rooten van die klonen.

Ze zullen de vegetatieve toestand hervatten en uiteindelijk super bossige planten creëren met een groot aantal knopen en takken. Deze methode heette “Monster Cropping”, want dat is precies waar je uiteindelijk mee zult eindigen, enorme monsterplanten.

Monster bijsnijden

Bloeiende planten zijn meestal geen bron voor klonen, en de meeste experts zullen je vertellen dat het in strijd is met de meeste regels van cannabisteelt. Toch is de wetenschap achter Monster Cropping legitiem, en je zult zeker genieten van de resultaten. Lees het artikel Monster marihuanaplanten bijsnijden voor meer info

 

Lollipopping

Lollipopping is een techniek die de lagere groei van uw planten verwijdert om een ​​betere knopontwikkeling aan de bovenkant te bevorderen. Door de concurrerende groei te elimineren, wordt energie naar de belangrijkste kola-sites gestuurd. Deze techniek is vooral handig in opstellingen die geen zijverlichting hebben om de lagere delen van de plant te bereiken.

Het belangrijkste idee achter lollipopping is eenvoudig. Verwijder de overmatig gearceerde delen van de plant die waarschijnlijk niet productief zijn. Forceer dan de energie van de plant om deze sites te omzeilen en direct grotere cola’s te produceren.

Lollipopping – Geen onderste bladeren of kleine knoppen – Foto van howtogrowmarijuana.com

Het verwijderen van de lagere bossige groei kan ook de luchtcirculatie rondom de onderste delen van de plant verbeteren, waar de vochtigheid vaak opbouwt, vooral na het water geven. Voor bossige planten die vatbaar zijn voor schimmels of andere schimmelinfecties, verlaagt dit hun risico. Het is ook handig bij buitenopgroei in vochtige klimaten.

 

Wanneer naar Lollipop

Dit is ook een controversieel onderwerp. De meeste telers zijn het erover eens dat het lollipopping tijdens de vegetarische fase moet plaatsvinden. Het kan worden gedaan als een continu proces of alles in één keer, maar doe dit ongeveer een paar weken voordat u de 12 uur licht / 12 uur donker bent. Op deze manier hebben uw planten de tijd om zich te herstellen van de schok die u ze net hebt doorgegeven voordat ze hun bloeimodus begonnen.

 

Sommige mensen geloven dat je nooit moet lollig zijn als de plant eenmaal is gaan bloeien. Zolang echter het hoofdwerk wordt gedaan tijdens de vegetatieve fase, kunt u tijdens de bloeiperiode wat licht onderhoud verrichten. Misschien wil je die takken die nog niet helemaal in de kruin zijn geraakt snoeien of de piepkleine popcornknoppen verwijderen die zich beginnen te vormen op de blote lagere takken.

Hoe Lollipop

Er zijn in principe twee manieren om je planten te lollypen; welke je gebruikt hangt af van de resultaten die je zoekt.

Techniek # 1 – Top-down Lollipopping
Het wordt ‘lollipop’ genoemd vanwege de vorm van de plant als je ermee klaar bent. Wanneer de lagere groei wordt verwijderd, resteert alleen een plant met een lange kale stam en een of meer grote cola’s bovenop. (Dit kan echter een beetje variëren, afhankelijk van of u andere technieken hebt gebruikt.)

Hoewel veel kwekers deze techniek als extreem beschouwen, is het een vrij eenvoudig proces. Kies een punt dat ongeveer 4 knooppunten van de groeiende punt van de plant is (of waar u de groei van de kroon wilt laten beginnen) en verwijder vervolgens de groei van de hoofdstam onder dat punt.

Snoeien lollipop

Om de groei te verwijderen, pakt u eenvoudig de hoofdsteel tussen duim en wijsvinger en schuift u naar beneden, terwijl u de zijscheuten meeneemt terwijl u verder gaat. Het is een eenvoudige stap, maar pas op dat u de hoofdsteel niet beschadigt. Het is het beste om een ​​schoon, scherp mes of een scherpe schaar te gebruiken.

Techniek # 2 – Bottom-up Lollipopping
Dit is een niet zo ernstige vorm van lollipopping – misschien zelfs een ‘lollipopping lite’. Het is ook de meest gebruikelijke manier om marihuanaplanten te leppen. Bekijk deze foto’s van thenug.com

Om de bottom-up methode te gebruiken, begin je onderaan en werk je naar boven. Verwijder korte hoofdzijtakken en eventuele bladeren op de zijtakken. Als ze te kort zijn om de bovenkant van de overkapping te maken, moeten ze gaan. Uiteindelijk moet het onderste derde deel van de plant vrij zijn van enige groei. Dit type lolly vereist vaak wat onderhoudsnoeimaat terwijl de plant groeit. Je zou dit soort techniek gebruiken wanneer SCROG groeit.

 

Verhoog de opbrengst

Er zijn enkele voordelen aan het snoeien. Als het correct wordt gedaan, kan het de suikerverdeling verbeteren en uw opbrengst verhogen . Ik raad aan jonge bladeren of zijscheuten te snoeien. De kleine toppen aan de onderkant van de plant zijn geweldig om los te laten, ze leveren niets op dat de moeite waard is en zullen niet zo groot worden als andere knoppen. Ze zullen echter energie gebruiken, wat een verspilling is, omdat je ze niet zult gebruiken.

Goed snoeien kan uw rendement verhogen met 25%

Snoei geen grote ventilatorbladen. Planten produceren suiker, zodat ze kunnen groeien, en een marihuanaplant moet er veel van produceren. Het creëert suiker door water, licht en CO2 om te zetten. Dit proces creëert ook zuurstof. Deze suiker wordt naar de knoppen, zijscheuten en jonge bladeren gestuurd omdat ze snel groeien en veel suiker gebruiken. De grotere, volledig ontwikkelde bladeren produceren hun suiker.

Opmerking: Snoeien kan schadelijk zijn voor uw plant en uw opbrengst verlagen als u niet weet wat u doet, dus niet als u nog niet eerder bent begonnen met telen.

Als je nieuw bent in het kweken (minder dan drie keer), is het nu niet het moment om te beginnen. Neem even de tijd om te leren hoe een volgroeide plant er het eerst uitziet. Zoek naar de knoppen aan de onderkant van de plant.

Als je al een paar keer bent gegroeid, probeer dan een paar planten te snoeien. Snoei ze niet allemaal – zo kun je je gesnoeide planten vergelijken met de planten die je niet hebt gesnoeid.

Het belangrijkste is dat je niet verwacht deze techniek de eerste keer dat je het doet te beheersen. Snoeien doe je intuïtief. Als je het goed hebt gedaan, kun je je opbrengst verhogen met 25%

Overpruning

Veel nieuwe, enthousiaste telers maken de fout om hun cannabisplanten te overprinten. Dit kan vaak gebeuren omdat deze nieuwe telers zoveel mogelijk met THC gevulde bladeren mogelijk willen maken, zelfs vóór de oogst.

Het is waar dat je er waarschijnlijk meer plezier van zult hebben dan van het kopen van een zak met pot in de tussentijd, maar je moet voorzichtig zijn. Denk eraan: de beste wiet komt pas als het echt oogsttijd is. Je moet niets doen dat de groei kan vertragen en de productiviteit van de bloeifase kan verminderen.

Er zijn een paar dingen die u moet vermijden als u uw planten snoeit. Ten eerste, als er geen takken uit de stengel van een blad groeien, snijd dat blad dan nooit af. Strip één tak of steel van al zijn bladeren niet.

Juiste manier om te snoeien

Snoei bij het snoeien een blad niet weg met uw handen; Snijd ze liever met een schaar of een mes (zorg ervoor dat je gereedschap naar keuze vrij scherp is voor gebruik, controleer deze snoeigereedschappen).

Het is ook belangrijk om te onthouden om uw plant water te geven onmiddellijk na het snoeien. Het vermindert de hoeveelheid schokken in uw plant en stimuleert de groei. Dit is met name effectief als u tijdens het water geven plantaardig voedsel opneemt. Als u dit advies opvolgt, kunt u op een productieve, behulpzame manier snoeien in plaats van schade toebrengen aan uw plant of de groei ervan vertragen.

Helaas zullen bladeren die je snoeit als je plant minder dan 3 maanden oud is, niet erg rookachtig zijn. Dit kan als een verspilling voelen, maar bedenk dat het punt van snoeien niet is om een ​​vroege voorraad wiet te hebben, maar om uiteindelijk je algemene opbrengst te verbeteren.

De reden dat je planten niet genoeg THC hebben tot ze drie maanden oud zijn, is om een ​​ingenieuze reden. In het algemeen beginnen bladetende insecten zich ongeveer drie maanden lang in het groeiseizoen actief (en hongerig) te voelen. Omdat THC insecten afstoot, is dit rond het moment dat marihuanaplanten veel THC nodig hebben om die hongerige insecten weg te houden. Daarom verhogen ze hun THC-gehalte rond het merk van drie maanden.

Als je echt nieuwsgierig en ongeduldig bent, kun je doorgaan en wat blaadjes roken eerder dan half juli, maar wees niet teleurgesteld als het niet eindigt met een succesvolle high. Je zult daarom de meeste bladeren die je snoeit weg moeten gooien, maar zorg ervoor dat je dat zelfs voorzichtig doet. Branden is de beste optie, omdat het geen enkel bewijs achterlaat van je marihuanabezit.

Snoeien om je algemene opbrengst te verbeteren

Als je van plan bent om zonder goed onderzoek in de groeiende scène te springen, wees je er dan van bewust dat er geen garantie is voor succes. Soms hebben zelfs de knoppen van een volwassen marihuanaplant niet genoeg THC om een ​​high te bereiken. Dit gebeurt alleen als de planten niet correct worden onderhouden, dus als u het juiste onderzoek doet en uw planten op een verantwoorde manier verzorgt, zou dit u niet mogen overkomen.

Als je extreem voorzichtig wilt zijn, moet je alleen de bladeren snoeien die er al ongezond uitzien. Als ze geel worden of bruine punt hebben, als hun lobben gedeeltelijk worden gegeten en als ze helemaal zijn verdord, kun je die bladeren veilig verwijderen (en zou je ze moeten verwijderen). Wanneer de basis van bladeren takken heeft die eruit komen, kun je die bladeren verwijderen. Begin altijd met bladeren die het hoogste zijn, omdat dit kleinere bladeren naar beneden zal stimuleren om hun groei te versnellen.

Verantwoordelijk, strategisch snoeien stelt uw plant in staat om zijn vermogen om THC te produceren en insecten af ​​te weren, te verbeteren. Het verhoogt uiteindelijk je opbrengst en kan je in de tussentijd wat wiet geven om te roken. Al met al, als het verantwoord wordt gedaan, kan het snoeien van uw planten een zeer verstandige beslissing voor u zijn.

Bedankt voor het lezen. Laat hieronder opmerkingen of vragen achter en vergeet niet om mijn gratis

marihuana grow-bijbel te downloaden rm SNOEIEN